Archy - Archaeology Assistant

461 - Blizzard's Archaeology UI is broken after artifact solve

What steps will reproduce the problem?
1. Solve Pandaren artifact in Blizz Arch UI (with or without key fragments)

What is the expected output?
Artifact solved, next artifact of Pandaren is available to solve

What do you see instead?
Artifact solved, but window switched to Mogu artifact.
If I manually return to Pandaren and try to continue solving - Solve button isn't working anymore (it's not disabled, but clicking on it do nothing)
I need to close and open UI to make it work.
Also sometimes after such switching key fragments is displayed in UI, but I don't have them

What version of the product are you using?
Archy 1.8.39 with RU localization

Do you have an error log of what happened?

Please provide any additional information below.

User When Change
Torhal Feb 18, 2015 at 07:09 UTC Changed priority from High to Critical
Torhal Feb 18, 2015 at 07:09 UTC Changed status from New to Accepted
Torhal Feb 15, 2015 at 17:52 UTC Changed priority from Medium to High
freimensch Jan 11, 2013 at 12:07 UTC Create

You must login to post a comment. Don't have an account? Register to get one!

  • Avatar of freimensch freimensch Sep 04, 2015 at 11:34 UTC - 0 likes

    Yeah, I uninstalled Archy some time ago because didn't want to bother with Archeology. But sometimes gathered enough pieces just from garrison mine. So, it's really Blizz UI problem, absolutely the same as I described in bug. I think it was existing since Cata (Pandaria for sure) and still not fixed yet. Annoying as hell on multiple solves.

    Therefore, it would be really great if you find a way to overcome this problem in addon with some workaround or else. If it's not fixable - then so be it, will wait for fix from Blizzard.

  • Avatar of Raythe1926 Raythe1926 May 30, 2015 at 20:52 UTC - 0 likes

    This morning I turned off Archy and did several solves. The problem is happening with the original, raw Blizzard UI. However, I do think Archy makes it worse in a way. It seems to trigger when Archy pops up a notification that a new artifact is available to be solved (which, of course, happens upon solving an artifact, as long as you have the available pieces to solve the next one). The functionality I would LOVE to see would be to solve the problem, rather than make it worse. If it's possible to detect that the Blizz UI switched me to a different race's solve page, at that point switch me back to where I was. That would be fantastic.

  • Avatar of Raythe1926 Raythe1926 May 29, 2015 at 12:28 UTC - 0 likes

    This is happening to me also. The next time I do a set of solves (within the next couple days), I'll disable Archy and see if it's happening without it. This is EXTREMELY annoying and I would LOVE some kind of resolution, preferably besides skipping the blizz UI. (I LOVE archy for all the features while digging, but I prefer the Blizz UI for solving because its more immersive.)

  • Avatar of Alexvn Alexvn Mar 18, 2015 at 20:11 UTC - 0 likes

    I am pretty sure I had exactly this problem even without Archy. In fact one of the reasons for me to install Archy was to get rid of this problem so I would no longer have to use Blizzard UI to solve artifacts.

  • Avatar of Seponi Seponi Jun 03, 2014 at 15:58 UTC - 0 likes

    I experience the same issue, and with any race that has enough fragments to solve multiple artifacts.



Last updated
May 29, 2015
Jan 11, 2013
Accepted - Problem reproduced / Need acknowledged.
Defect - A shortcoming, fault, or imperfection
Critical - Must resolve in the specified milestone.

Reported by

Possible assignees